Back

Competitie Gymnastiek Tumbling

De competitie groep start vanuit de selectiegroep kleuters, waarna de gymnasten kunnen doorstromen naar het voorbereidende wedstrijdteam en later naar de competitie groep. In deze groep nemen de gymnasten deel aan wedstrijden vanaf de leeftijd van acht jaar. De gymnasten zitten dan (meestal) in het 3e leerjaar. Elk jaar worden hier selectieproeven en testen uitgevoerd om te bekijken of de gymnasten het beoogde niveau behaald hebben. De gymnasten starten hun eerste wedstrijd in het I-niveau. Het I-niveau is het "instapniveau". Na het I-niveau wordt er onderscheid gemaakt volgens het niveau van de gymnast.

 Onze club biedt twee niveaus aan:

A-niveau gymnasten turnen twee reeksen van acht delen, waarbij er een afwisseling is van rondat, flikken, tempen, salto’s, schroeven, dubbele salto’s, … .
B-niveau gymnasten zijn getalenteerde gymnasten die oefeningen van de tweede hoogste moeilijkheidsgraad uitvoeren. Deze gymnasten turnen op wedstrijd twee reeksen van zeven delen, afwisselend met rondat, flikken, tempen, salto’s en schroeven. 

De competitiegymnasten kunnen bij ons terecht op volgende momenten:

  Ma:        17.00-18.30 Voorbereidend Wedstrijdteam 
                   18.30-20.30 Wedstrijdteam Tumbling

 Woe:       17.00-20.00 Wedstrijdteam Tumbling

Vrij:          17.00-20.00 Wedstrijdteam Tumbling  (afwisselend om de 14 dagen)

Turnzaal Gymnastica, De Hoogt 20, 2360 Oud -Turnhout

Za:         13.00-16.00 Voorbereidend Wedstrijdteam & Wedstrijdteam Tumbling