FAQ

De meest gestelde vragen beantwoord!

Starten met turnen

Zodra een kleuter schoolrijp is, wat meestal rond de leeftijd van 3 à 4 jaar is, kan de kleuter starten in onze vereniging.

Elk (nieuw) lid mag 2 lessen komen proberen. Het is een goede manier om kennis te maken met turnen en te ondervinden of de gymnast er plezier aan beleeft, vooraleer er definitief wordt ingeschreven.

Als er nog voldoende plaats in de groep is waarin uw kind wil instappen, is dit geen probleem bij de recreatiegroepen. Eveneens bij de gevorderden groepen is dit instap moment geen probleem na een testmoment af te spreken met de trainer. Opgelet, net voor het turngala kan dit niet meer, nadien terug wel. Het wedstrijdteam heeft vaste instapmomenten. Je kan deze altijd navragen bij de trainers zelf of bij het bestuur.

Sinds enkele jaren is de online inschrijfmodule op onze website de enige manier van inschrijving. Dit vergemakkelijkt het inschrijvingsproces voor zowel de club, als de ouder, daar het vaak fouten vermijdt. Probeer daarom bij inschrijving ook al je gegevens zo goed mogelijk in te vullen en grondig na te kijken.

Alle kleutergroepen, recreatiegroepen en adults zijn vrij in te schrijven. Uiteraard dien je je kind in te schrijven in de groep met de bijhorende leeftijdscategorie. Wil je je kind aansluiten bij het gevorderde turnen of wedstijdteam? Dan moet er eerst een testmoment worden ingelast (af te spreken met de trainers), als de trainers toestemming geven om bij de groep aan te sluiten, dan pas kan er worden ingeschreven voor deze groepen.

Een inschrijving is pas definitief, vanaf dat er online ingeschreven is en het bijhorende lidgeld betaald is.

Bij de laatste stap van inschrijving, wordt er weergegeven hoeveel lidgeld er betaald dient te worden voor de ingeschreven groep. De betaling is enkel mogelijk via overschrijving naar het rekeningnummer van de turnkring met als mededeling “Naam en groep”. 

De lessen gaan door in de Turntempel van St. Jozef KOGEKA, ingang via Kwakkelberg, Technische Schoolstraat 52, 2440 Geel.

Tijdens de meeste lessen zal er een korte pauze voorzien worden waar er een mogelijkheid is om kort even te drinken (water) en eventueel iets kleins te eten (fruit, groenten of koek). Je kan beide het beste meegeven in een tasje/rugzak. Daarnaast is het belangrijk dat uw kind in sportieve kledij verschijnt. Dit kan een maillot zijn of een t-shirt en short. Let er voornamelijk op dat uw kind voldoende bewegingsvrijheid heeft. Turnpantoffels met een zachte zool kunnen, maar op blote voeten is tevens een prima optie. Vergeet als laatste langere haren niet vast te binden met een elastiek, zodanig dat uw kind op een veilige manier de les kan aantreffen.

Snoep, koolzuurhoudende drank, energiedranken of andere ongezonde voeding is overbodig in de turnles. Draag geen kleding met ritsen, knopen of beperking in bewegingsvrijheid. Oorbellen, armbanden, kettingen, … zijn tevens overbodig. Dit voor de veiligheid van het kind zelf en de duurzaamheid van de toestellen. Geef geen waardevolle spullen mee, daar deze op eigen risico meegenomen worden naar de turnles.

In de turnzaal zijn er kleedruimtes voorzien waar de spullen achtergelaten kunnen worden. LET OP: Geef uw kind nooit iets waardevols mee, daar waardevolle spullen op eigen risico achtergelaten worden in de kleedruimtes.

Wegens het groot aantal gymnasten in elke groep, is het niet bevorderlijk voor de turnles dat ouders blijven kijken. Er worden andere mogelijkheden aangeboden om je kind aan het werk te zien, zoals de openkijkdag, turngala, wedstrijden, … Kom je graag de turntempel vooraf al een keertje verkennen samen met je kind kan dit op de Opendeurdag.

Kleuters, recreatiegymnasten en adults turnen door tot einde mei. Het gevorderden turnen traint door tot eind juni. De exacte data kan je terugvinden bij “Kalender”.
De wedstrijdgymnasten hebben een eigen planning. Deze kan je verkrijgen bij de trainer zelf.

Neen, er gaan geen trainingen door voor de recreatiegroepen en het gevorderden turnen. Enkel de wedstrijdgymnasten trainen in de vakanties.

Tijdens de officiële feestdagen vallen de turnlessen weg. Daarnaast kan het altijd zijn dat er een sluitingsmomentvan de turnzaal is. Al deze data kan je terugvinden bij “Kalender” op onze website.

Indien uw kind zich kwetst tijdens de turnles en u gaat met uw kind naar de dokter, kan u online een ongevallenformulier terugvinden op onze website. In sommige gevallen geeft de trainer dit formulier reeds mee tijdens de training.
De eerste pagina’s dient u zo goed mogelijk zelf in te vullen. De laatste pagina dient ingevuld te worden door de dokter (het medische attest). Dit formulier stuurt u zo snel mogelijk door naar [email protected] . De club geeft het ongeval op deze manier door aan de verzekering (Ethias) van de Gymnastiek Federatie. Nadien wordt u per mail of per post gecontacteerd door de verzekering voor de verdere communicatie. Meer informatie kan u terugvinden bij documenten: “Ongeval en verzekeringen”.

U hoeft dit niet door te geven aan de club. Na inschrijving en betaling wordt er een digitaal attest doorgestuurd per mail voor de mutualiteit. Dit attest wordt voorzien door de Gymnastiek Federatie en is geldig voor elke mutualiteit.